David Anne

1970

Biografie

Opleiding

David Anne (Kortrijk, °1970) volgde muziektheorie, piano, viool, harmonie,… aan het stedelijk conservatorium van Kortrijk en vervolgde met een muzikale beroepsopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Gent in muziektheorie, compositie, directie en muziekpedagogie. Een postgraduaatcursus directie bracht hem naar het conservatorium van Poznan in Polen.

Docent en dirigent

Als muziekpedagoog is hij werkzaam binnen de Steinerpedagogie (Brugge). In de zomervakantie geeft hij kamermuziek- en compositiestages. Hij dirigeerde verschillende orkesten en koren zowel in België als in het buitenland. Hij is momenteel vast verbonden als dirigent aan het professioneel kamerorkest ‘The Chamber Players’ (Kortrijk). Hij werkte samen met schitterende solisten als Mikhail Bezverkhny, Hilde Coppé, Els Mondelaers, Yf Bourry en Manu Mellaerts, Werner Van Mechelen, Zeger Vandersteene, Maria de Moel, Ignace Michiels,…

Componist

Als componist schrijft hij voor zo breed mogelijke bezettingen: symfonisch orkest, hafabra, koor, kamermuziekensembles, liederen en solowerken. Hij houdt van een beeldende muzikale taal, hedendaags maar toegankelijk. Muzikale projecten brachten hem en zijn muziek reeds op vele plaatsen: Duitsland, Frankrijk, Engeland, Polen, Hongarije, Italië, Spanje, Denemarken, Letland, USA, Abu Dhabi, Mexico, China en India.

Koorwerken (selectie)

  • Mariacantate (2014) voor SATB, sopraan- en altsolo en kamerorkest, verkrijgbaar via de componist
  • Requiem (2013) voor SATB, sopraansolo, strijkorkest, percussie en orgel, verkrijgbaar via de componist
  • Amor et Musica (2014) voor SATB en TTBaB, piano 4-handig, verkrijgbaar via de componist
  • Two Psalms voor SATB a capella, verkrijgbaar via de componist
  • Kolysanka dla Umarlego Syna voor SATB a capella, verkrijgbaar via de componist
  • Klein Cabaret voor Kinderen voor kinderen (of kinderkoor) en piano, verkrijgbaar via de componist

 

 

Deel deze pagina