Frank Agsteribbe

1968

Biografie

 

Veelzijdig componist

Frank Agsteribbe (Gent, °1968) is een veelzijdig musicus die zich profileert als dirigent, klavierspeler en componist. Binnen al zijn activiteiten zoekt hij naar een directe expressie, plasticiteit en levendige kleurrijkheid, dit zowel in opera – als dirigent en continuo – als in barok- of hedendaagse muziek.

Hart voor oude ...

Na zijn studies orgel aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen studeerde hij klavecimbel bij Jos Van Immerseel. Hij speelde bij La Petite Bande, Huelgas Ensemble en Anima Eterna, waarmee hij concerteerde in verschillende Europese landen, Mexico en China. Hij was oprichter, klavecinist en dirigent van het Belgisch barokorkest B'Rock. Frank Agsteribbe is ook dirigent van het vocaal ensemble cantoLX in Luxemburg, en werkte als gastdirigent bij het Collegium Vocale Gent. Daarnaast werkte hij als assistent van René Jacobs in de Munt, en van Andreas Spering in het festival van Aix-en-Provence. Hij dirigeerde het Nationaal Orkest van België, het Philharmonisch Orkest van Luxemburg, Het Nationaal Orkest van Portugal en Concerto Köln.

... én nieuwe muziek

Als componist kende hij belangrijke creaties en opnames in Brazilië, Berlijn (Konzerthaus en Deutsche Oper), tijdens het Gaudeamus Festival in Amsterdam, en schreef hij voor muziektheater Transparant, het Vlaams Radio Orkest en tal van kamermuziekensembles. Sinds 1989 is Frank Agsteribbe werkzaam als docent en projectleider aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Koorwerk (selectie)

Veni Sancte Spiritus komt uit een cyclus van 5 eenvoudige motetten die nog niet als geheel uitgegeven zijn.

 

Deel deze pagina