Margot De Ley

1988

Biografie

Opleiding

De wortels van Margot De Ley (°1988) liggen in de klassieke muziek. Na een piano- en zangopleiding aan de muziekacademie van Mortsel bij Urbain Boodts vervolgde ze haar opleiding klassieke piano aan de Conservatoria van Antwerpen (bij Eliane Rodrigues) en Maastricht (Frans Van Beveren). Later verruimde ze haar gezichtsveld richting tekst en theater.

Muziek & Theater

Na een doortocht in de Woordkunstafdeling aan het conservatorium in Antwerpen en het Rits in Brussel, ging ze in de leer bij het Antwerpse stadsgezelschap, het MartHa!tentatief. In 2012 richtte ze Compagnie Brulschaap op, waarvoor ze al vijf jeugdtheaterstukken schreef en regisseerde. Daarnaast schreef en regisseerde ze ook voor het Brussels Operette Theater de Kinderopera Hänsel und Gretel, en schreef ze een nieuwe versie van Het meisje met de zwavelstokjes (uitgegeven bij Euprint), maakte ze een KIDconcert bij de Filharmonie (Frankenstein) en schreef ze een monoloog voor Vic De Wachter in opdracht van I solisti del vento. In 2020 maakt ze in het kader van het Beethovenjaar een totaalspektakel voor 150 zingende kinderen, symfonisch orkest en een acteur. In samenwerking met Lunalia en het Mechels Kamerokrest.

Educatie & leraar

Daarnaast ontwikkelde ze mee het kunsteducatieve project ‘Koningin Kato’, dat kinderen wil doen zingen in lagere scholen. Schrijven en regisseren in theater combineert ze met lesgeven in de Academie van Borgerhout. Vol enthousiasme geeft ze pianoles, AMV aan volwassenen en tekstschrijven voor songwriting. In 2017 kreeg ze de opdracht van Academie Borgerhout om een voorstelling te maken voor de samenzangklassen, een kans die ze met beide handen greep. Voor het eerst rolde er niet alleen een monoloog uit haar pen maar ook twaalf liedjes. 

Deel deze pagina