#Componeerinuwkot: compositiewedstrijd Vic Nees gaat gewoon door

In juli 2020 zouden de World Choir Games, de grootste koorwedstrijd ter wereld, naar Vlaanderen gekomen zijn. Omwille van de verspreiding van de panepidemie COVID-19 worden de World Choir Games nu een jaar uitgesteld naar 2021. De Compositiewedstrijd Vic Nees kan echter gewoon doorgaan. 

Opgedragen aan Vic Nees

Koor&Stem organiseert die wedstrijd - gericht op leerlingen DKO en conservatoriumstudenten - in samenwerking met ComAV. We dragen de wedstrijd op aan Vic Nees (1936-2013) die een grote rol speelde in de vernieuwing van het koorleven in Vlaanderen als componist, dirigent, mentor, jurylid en columnist.

Voor conservatoriumstudenten en leerlingen DKO

De wedstrijd is bedoeld voor studenten aan de Vlaamse conservatoria en leerlingen uit het DKO. We moedigen leerlingen en studenten van alle leeftijden en nationaliteiten aan om deel te nemen. We kiezen één winnaar bij de studenten conservatorium en één bij de leerlingen DKO.

Choral Music from Flanders

De winnende werken krijgen een publicatie op www.koorklank.be. Koorklank is het online partiturenplatform van Koor&Stem waar dirigenten, mits registratie, gratis partituren kunnen beluisteren, downloaden en gebruiken in hun koor. Bovendien kreeg deze website ondertussen een internationaal luik: Choral Music from Flanders. Op die manier vinden de werken hun weg bij amateurkoren in en buiten Vlaanderen. De winnaars krijgen ook twee jaar een gratis lidmaatschap van ComAV.

Concert met VRK: Flandriens

Het Vlaams Radiokoor zingt bovendien de winnende werken tijdens het concert Flandriesn op 9 juli 2020, om 20u30 in AMUZ (Antwerpen). De eerste 25 inzendingen krijgen een vrijkaart voor dit concert. Als de coronamaatregelen het toelaten zal dit concert doorgaan. Mocht dat uiteindelijk toch niet kunnen, wordt dit concert verplaatst.

Praktisch

Je compositie indienen kan dus nog steeds ten laatste op maandag 20 april 2020 tot 12u.  Stemverdeling, thematiek en taal zijn vrij te kiezen, het werk moet uitvoerbaar zijn door amateurkoren en mag maximum 4 minuten duren. De compositie mag ook niet eerder dan 9 juli 2020 uitgevoerd of gepubliceerd zijn. Lees het volledige reglement in detail, hieronder te downloaden.

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren