Compositiewedstrijd Vic Nees - Editie 2 - 2023

In 2020 vond de eerste editie van de compositiewedstrijd Vic Nees plaats. In 2022 lanceert Koor&Stem, in samenwerking met ComAV, EMJ en het Vlaams Radiokoor, de tweede editie. De winnaars van de wedstrijd worden in maart 2023 bekend gemaakt. Op deze manier hoopt Koor&Stem - Vic Nees indachtig - nieuw talent te ontdekken en te motiveren om voor koor te componeren.

Opgedragen aan Vic

We dragen deze wedstrijd op aan Vic Nees (1936-2013) die een grote rol speelde in de vernieuwing van het koorleven in Vlaanderen als componist, dirigent, mentor, jurylid en columnist. De wedstrijd is bedoeld voor studenten aan de Vlaamse conservatoria en leerlingen uit het DKO. We moedigen leerlingen en studenten van alle leeftijden en nationaliteiten aan om deel te nemen. We kiezen één winnaar bij de studenten conservatorium en één bij de leerlingen DKO.

Prijs

De winnende werken krijgen een publicatie op www.koorklank.be. Koorklank is het online partiturenplatform van Koor&Stem waar dirigenten, mits registratie, gratis partituren kunnen beluisteren, downloaden en gebruiken in hun koor.  De winnaars krijgen ook twee jaar een gratis lidmaatschap van ComAV. Het Vlaams Radiokoor zingt bovendien de winnende werken tijdens de Vic Nees herdenkingsconcerten in oktober 2023 in Flagey. De eerste 25 inzendingen krijgen een vrijkaart voor dit concert.

Initiatiefnemers en partners van deze wedstrijd zijn Koor&Stem, ComAV, het Vlaams Radiokoor en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd.

Praktisch

Je compositie indienen kan ten laatste op vrijdag 16 december tot 12u.  Stemverdeling, thematiek en taal zijn vrij te kiezen, het werk moet uitvoerbaar zijn door amateurkoren en mag maximum 4 minuten duren. De compositie mag ook niet eerder dan 13 maart 2022 uitgevoerd of gepubliceerd zijn. Lees het volledige reglement in detail, hieronder te downloaden.

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren