Bibliotheekbezoek is mogelijk na afspraak. We leggen de gewenste partituren, liedbundels of boeken voor je klaar in een zaaltje waar je ze kan consulteren en/of meenemen om te ontlenen. Het is momenteel niet toegestaan om zelf te grasduinen of te snuisteren in de bib. We vragen om een mondmasker te dragen als je binnenkomt en je naam te noteren op een blad. Ontsmettingsmiddel is beschikbaar aan de deur.

Koor&Stem heeft een unieke muziekbibliotheek met ca. 190.000 originele koorpartituren van uitgevers uit heel de wereld. Sinds jaar en dag komen dirigenten naar de bibliotheek voor repertoireadvies. We voeren een actief aankoopbeleid. We volgen de nieuwe uitgaven van verschillende uitgeverijen op de voet. Partituren en boeken kunnen ontleend worden. Laat ons op voorhand weten welke partituren je zoekt en we leggen een stapeltje muziek klaar! Oude partituren, handschriften, naslagwerken, cd’s en tijdschriften kan je alleen consulteren.

De bibliotheek van Koor&Stem (Antwerpen en Gent) is toegankelijk voor leden van Koor&Stem (dirigenten, koorleden, individuele leden) voor consultatie en ontlening. 

Een unieke collectie

  • koormuziek: profaan en religieus voor gemengde en gelijke stemmen, a capella en met begeleiding
  • volksliederen: nationaal en internationaal, éénstemmig en meerstemmig, a capella en met begeleiding (piano, symfonisch orkest, koperensemble e.a.)
  • kunstliederen: sololiederen, specifiek het Vlaamse kunstlied vanaf 1830
  • naslagwerken over koormuziek, componistenbiografieën
  • binnen en buitenlandse koortijdschriften
  • pedagogische uitgaven

Raadpleeg de online catalogus

De circa 190.000 partituren die doorheen de jaren zorgvuldig werden ontsloten, zijn online beschreven. Zoek je een bepaald koorwerk en wil je weten of het zich in de bibliotheek van Koor&Stem bevindt? Kijk dan in onze online catalogus. Je kan eenvoudig zoeken op componist, titel, bezetting, functionaliteit, taal e.a

Raadpleeg online catalogus