Internationale Prijs Compositie Peter Benoit

Het Peter Benoitfonds organiseert de internationale Prijs Compositie Peter Benoit 2025. Componisten dienen een kindercantate te schrijven op tekst van Maud Vanhauwaert. Deelnemen kan tot en met 31 december 2024.

Nieuwe kindercantate op tekst van Maud Vanhauwaert

Door de toekenning van een prijs aan een componist wil het Peter Benoitfonds niet alleen waardering uitdrukken voor het gecomponeerde werk, maar de laureaat ook aanmoedigen in zijn of haar loopbaan. De opdracht bestaat erin, geïnspireerd door Peter Benoits kindercantate De waereld in, een nieuwe kindercantate te toonzetten op De Toekoeroekoetoekomst van Maud Vanhauwaert, die deze tekst speciaal voor het Peter Benoit Fonds schreef.

Beknopte en volledige versie

Deelnemers dienen twee versies te componeren, een beknopte versie voor kinderen van 7-12 jaar met weinig zangervaring, en een volledige versie voor kinderen van 8-14 jaar met koorervaring.

Uitvoeringen in maart 2026

De beknopte versie zal in het voorjaar van 2026 uitgevoerd worden op concerten van het opMaatorkest van het Antwerp Symphony Orchestra en Iedereen zingt!, telkens met kinderen uit de Antwerpse basisscholen. De volledige versie wordt uitgevoerd op het herdenkingsconcert van het Peter Benoit Fonds in maart 2026, met kinderkoor en professioneel ensemble. Tijdens dit concert staat ook De waereld in van Peter Benoit op het programma.

Componisten van alle leeftijden en nationaliteiten kunnen deelnemen. De uiterste datum van inzending is 31 december 2024. Er hangt een mooie prijs aan vast!

Lees hier het wedstrijdreglement

Deel deze pagina

Reageer

Login of registreer om te kunnen reageren